A távozó Fradi-edző, Dejan Stanković és a kihívások

Dejan Stanković, a Ferencváros korábbi edzője, a Paks ellen elveszített szerdai kupadöntőt követően jelentette be távozását, és a Szpartak Moszkva vezetőedzője lett. Kubatov Gábor, a Fradi elnöke szerint egy olyan edzőt kerestek, aki a Bajnokok Ligájához illik, de Stankovićot végül az orosz bajnokság és a pénz csábította el, amely liga az európai kupákból kizárva marad a háború végéig. A Szpartak Moszkva kifizette Stanković szerződésében szereplő kivásárlási záradékot, amelynek értelmében a Ferencváros akár 150 millió forintot is kaphatott a szerb edző és stábja után.

Stanković szeptember elején érkezett a csapathoz, amikor Máté Csaba, a megbízott edző vezetésével a csapat remek formában volt. Máté Csaba 10 meccsen 9 győzelmet és 1 vereséget ért el, ami a végleges kinevezéshez azonban kevésnek bizonyult. Kubatov Gábor, aki a magyar érdek hangoztatásával ismert, mégsem magyar edzőt választott, hanem Stankovićot, aki játékosként BL-t nyert, de edzőként keveset bizonyított.

Stanković a bajnokságban megnyerte a címet a Fradival, de a nemzetközi porondon kevésbé volt meggyőző. A Konferencia-ligában a Čukarički elleni meccsen szerencsés továbbjutás után az Olympiakosz ellen esett ki a csapat. A szerb edző pontátlaga a Transfermarkt adatai szerint 2,07, ami jobb az elődeinél, de elmarad Máté Csaba eredményeitől. Stanković mindössze 42 mérkőzésen irányította a magyar rekordbajnokot, holott a vezetőség hosszú távon tervezett vele.

Kubatovnak most újra edzőt kell találnia, és bár a Benfica korábbi edzőjével, Rui Vitoriával már felvették a kapcsolatot, még kérdéses, hogy megfelelő nagyságú név-e a Fradi számára. A Bajnokok Ligája átszervezése miatt a selejtezőkben a Fradihoz hasonló csapatoknak nem lesz könnyű dolguk, de a klub készül az erősítésekre. Az orosz sajtóinformációk szerint a Szpartak Moszkva 200 ezer eurót fizetett a Ferencvárosnak, ami Stanković négyhavi bérét jelentette, és a Sportal információi alapján a magyar csapat a távozó vezetőedző stábtagjaiért is kapott pénzt. A Ferencváros nem kommentálta a sajtóhíreket, de úgy tűnik, hogy a vezetőedző hirtelen távozásából komolyabb összeg ütötte a klub markát.