Métereket repült az autójával a kőbányai sofőr

Egy 2021-es felvételen egy autós nagy sebességgel hajtott fel egy kőbányai sávelválasztó zöld felületre, ami miatt a járműve levegőbe emelkedett és több métert repült, majd a földön landolt. A balesetet követően a sofőr percekig maradt a kocsijában és hangosan káromkodott, de nem esett baja.

A Budapesti Autósok Közössége (BAK) által közzétett videóban látható, hogy a sofőr egy másik, szabályosan haladó jármű elé próbált besorolni, amikor az eset történt. Az autó teljes gázzal száguldott fel a zöld felületre, ami következtében a levegőbe emelkedett és egy kanyar belátására kihelyezett tükröt is kidöntött. A felvételt készítő autós a balesetet csak pár napja osztotta meg, amit a BAK és az RTL Híradó is átvett és bemutatott. A felvételt készítő sofőr szerint a balesetet okozó férfi „egyszerűen kinőtt a betonból” és „gyakorlatilag ízes anyanyelvünk minden egyes létező trágár szavát kitolta”.

Miltner András vezetés oktató szerint a sofőrnek lehetősége lett volna időben észlelni, hogy rossz sávban halad, és megállni, de a helyzetet rosszul ítélte meg és hibás döntést hozott. A videó egy másik jelenetében Tatabánya egyik kereszteződésében egy kék autó szabálytalanságát is megörökítették, ahol a jármű a Stop táblánál várakozó sor előtt a szembesávban, a zebrán keresztül előzött meg.