Tömegverekedés és szándékos gázolás egy pécsi áruház előtt

Pécsen, egy áruház parkolójában két család tagjai támadtak egymásra ásókkal és egy hatalmas bozótvágó késsel, majd az incidens során szándékosan elgázoltak két embert. Az eseményeket videóra vették.

Pénteken dél körül egy pécsi áruház előtti parkolóban két család került heves szóváltásba, amely hamarosan tettlegességig fajult. A felek ásókkal és egy mintegy hetven centiméteres pengehosszúságú bozótvágó késsel felfegyverkezve próbálták érvényesíteni álláspontjukat. A szócsatát egy közeli ház lakója rögzítette videóra.

A felvétel tanúsága szerint a konfliktusban részt vevő férfiak és nők hangosan kiabáltak egymással, miközben néhány méterre álltak szemben. Az érvelés során olyan szavak hangzottak el, mint „csicska” és „buzi”. Az eseményeket egyes résztvevők mobiltelefonnal is rögzítették, többek között az a férfi is, aki a bozótvágó kést lengette, valamint egy nő, aki élőben közvetítette az eseményeket.

A helyzet egy ponton váratlan fordulatot vett, amikor az egyik csoport erősítést hívott. Egy kék autó hirtelen a járdára hajtott és nagy sebességgel elütött két férfit a másik társaságból. Az ATV híradó birtokába jutott felvételen látható, hogy az autó egy gyors kanyar után ismét megpróbálja elgázolni riválisait, majd visszatér, és a parkoló másik oldalán álló másik csoport egyik tagja beszáll az autóba, és elhajtanak. A két ember a gázolás után felkelt, a sofőr pedig ment egy kört, kiszállt az autójából, visszaszállt, lefulladt, majd elhajtott.

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, és őrizetbe vette a 25 éves férfit, aki szándékosan ütött el az autójával két embert. A támadásban részt vevő további személyeket is azonosították, és a délután folyamán elfogták a gázoló társaságához köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit. A Baranya Vármegyei rendőr-főkapitányság az eset kapcsán több mint tíz embert keres, és közülük többen már előállításra kerültek. Az áldozatok sérüléseinek vizsgálata, és az eset körülményeinek tisztázása is folyamatban van.

A Tények csatorna beszámolója szerint az egyik elütött férfi anyja, aki szintén jelen volt a csetepatéban, elmondta, hogy családjával vásárolni készültek, amikor megtámadták őket. Az asszony szerint macsétával akarták megölni őket, és sokan látták az eseményeket. Meglepő módon azonban azt állította, hogy a gázolás nem volt szándékos. A Pécs Aktuál információi szerint a két elgázolt férfit a sürgősségire szállították, állapotuk nem életveszélyes.

A rendőrség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indított, és öt embert hallgattak ki: a gázoló mellé később beülő férfit, továbbá a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfit, valamint a kórházból előállított 42 éves férfit és 21 éves fiát is. Mindannyiukat őrizetbe vették, és előterjesztést tett letartóztatásukra.