„A szívünkben lakozó szeretetről szól minden” – Pierce Brosnan tragédiák után talált rá a boldogságra

Pierce Brosnan, Hollywood ír szívtiprója, aki 71 éves lett május 16-án, harminc éve él boldogan a feleségével, noha élete során számos tragédián esett át.

Pierce Brosnan gyermekkorában érte az első tragédia, amikor édesapja elhagyta a családot, és csak harmincéves korában találkoztak újra, de ez a találkozó nem volt túl meghitt. Édesanyja Londonba költözött munka miatt, így a nagyszülei nevelték fel. Brosnan 16 évesen döntött úgy, hogy Angliába költözik, ahol azonban nehezen illeszkedett be, és gyakran csak az „ír” volt számára. Festőművésznek készült, de végül a színészet felé fordult, és a tehetségét hamar felismerték. A cirkuszi tűznyelők fortélyait is elsajátította, és egy vándorcirkusz tagjaként töltött három évet. A színitanodában levizsgázott, és egy kis színházban lépett először színpadra, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol a Remington Steele című sorozat főszereplője lett. Brosnan kettős állampolgárként érezte, hogy végre van esélye szárnyalni az amerikai közönség előtt.

Karrierje ekkor vett lendületet, és olyan sikerfilmekben szerepelt, mint a Mrs. Doubtfire és A sors útjai, majd az első James Bond-filmjében, az Aranyszemben alakította a 007-es ügynököt, összesen négy filmben. Sokan őt tartják a legsármosabb Bondnak.

Brosnan magánélete azonban nem volt zökkenőmentes. Első feleségét, Cassandra Harrist, aki már kétgyermekes anya volt, 1980-ban vette el, és három évvel később született meg közös fiuk, Sean. Brosnan a nevére vette Cassandra gyerekeit is, de a boldogság nem tartott örökké, mivel Cassandra petefészekrákban hunyt el 1991-ben. Nevelt lánya, Charlotte is ugyanebben a betegségben halt meg 42 évesen, nevelt fia, Christopher pedig a drogok felé fordult, és nem tartja a kapcsolatot Brosnannel.

A színész özvegyként találkozott Keely Shaye Smithszel, aki szerkesztőként dolgozott, és szerelmük már 30 éve töretlen. Brosnan szerint Keely segített neki feldolgozni az élet fájdalmait, és mindig van remény a boldogságra. Írországban házasodtak össze 2001-ben, és két gyermekük született, Dylan és Paris. Brosnan szerint kapcsolatuk titka az, hogy egymás lelkébe szerettek bele, és a szívükben lakozó szeretetről szól minden.