Orosz hekkertámadás és a Fidesz válasza

A Fidesz közzétette a Szijjártó Péter külügyminiszterrel készült, a 444.hu által rögzített interjú vágatlan változatát a TikTokon, válaszul az állítólagos orosz hekkertámadások miatt kirobbant botrányra.

A Külügyminisztériumot ért állítólagos orosz hekkertámadások ügyében az ellenzék a miniszter lemondását követeli, és ezzel kapcsolatban az aHang petíciót is indított, amelyet már több mint tízezren írtak alá. A Fidesz most reagált az ügyre azzal, hogy a TikTokon közzétette az interjú vágatlan verzióját, amelyben Szijjártó Péter a beavatkozási kísérletekről és a kormány szuverén politikájának fenntartásáról beszél.

Szijjártó Péter a videóban kijelentette, hogy ellenállnak minden beavatkozási kísérletnek, függetlenül attól, hogy az milyen formában valósul meg, és kizárólag a nemzeti érdek alapján cselekszenek. A Fidesz által közzétett felvételen a külügyminiszter arra is reagál, amikor a riporter egy biztonsági tervről kérdezi, amelyet a minisztérium kollégái írtak. Szijjártó Péter ekkor megkérdezte, hogy a riporter honnan szerzett információt, és kifejtette, hogy a beszélgetés folytatása nemzeti érdekeket és jogot sértene.

A Fidesz a TikTokon tett közzé egy bejegyzést, amelyben Szijjártó Péter arról beszél, hogy ha egy kormány szuverén, akkor azt minden irányból támadják, és hogy a balliberális média választási kampányban a leggátlástalanabb eszközökkel támad. A miniszter hozzátette, hogy a nemzeti érdekek védelme a céljuk, szemben azokkal, akiknek megrendelőik lehetnek, és felvetette a kérdést, hogy vajon titkosszolgálatok is állnak-e a háttérben.

Szijjártó Péter a Facebookon egy videóban reagált arra, hogy a külügyből kikerült egy belső dokumentum, mely szerint külügyes munkaállomások és szerverek váltak megbízhatatlanná. A miniszter a dokumentum hitelességét nem cáfolta, és szerinte annak a kikerülése „érdekes” kérdéseket vet fel.

A tárcavezető szerint Magyarország egész történelme arról szól, hogy a „szélrózsa minden irányából” megpróbálnak befolyásolni minket, nyomást gyakorolni ránk. Ennek szerinte különböző formái vannak, melyeket fel is sorolt: hekkertámadások, ellenzéki média finanszírozása, ellenzéki pártok finanszírozása a választási kampányban.

: @fidesz_hu TikTok bejegyzés, Index cikk, 444.hu interjú.