A magyar vállalatok versenyképességének növelése 2024-ben

A hazai vállalkozások számára elengedhetetlen a hatékonyság növelése az energiaárak és infláció okozta gazdasági nehézségek közepette. A Portfolio ingyenes tavaszi országos gazdasági rendezvénysorozatának záró állomása Pest vármegyében kerül megrendezésre, ahol a vállalatok megalapozott üzleti döntéshozatalban való segítése és versenyképességük növelése áll a középpontban.

A magyar gazdaság jövőbeli pályája, a forint árfolyamának alakulása, az inflációs kilátások, a munkaerőhiány és a béremelkedés okozta feszültségek kezelése, valamint a vállalatok működési hatékonyságának javítása mind olyan kihívások, amelyekre a vállalkozásoknak megoldást kell találniuk. A tudatos energiamenedzsment és a különböző finanszírozási, támogatási lehetőségek kihasználása is fontos szerepet játszhat ebben.

A Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom című rendezvény június 12-én kerül megrendezésre az ABACUS Business & Wellness Hotelben, ahol a résztvevők hasznos információkat szerezhetnek a felsorolt kérdésekben. A rendezvény előadói között szerepel Bókay Márton, nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár, és Madár István, a Portfolio vezető elemzője.

A rendezvényre való belépés ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. Az esemény célja, hogy a helyi vállalatokat a legaktuálisabb gazdasági és pénzügyi információkkal lássa el, segítve őket ezzel a versenyképességük növelésében.