A Next Top Model Hungary versenyzői meztelenre vetkőznek

A Next Top Model Hungary legújabb epizódjában az aktfotózás kerül középpontba, ami nemcsak a modell-aspiránsoknak, hanem a zsűrinek is komoly kihívást jelent.

A Next Top Model Hungary verseny hamarosan a fináléhoz érkezik, és a résztvevőknek egyre nehezebb feladatokkal kell szembenézniük. A múlt heti adásban sellőként, óriási akváriumokban fotózták őket, most pedig aktképek készülnek róluk. A Mokka stúdiójában Orosz Barbara a zsűritagokkal beszélgetett az aktfotózás körüli dilemmákról.

Tombor Zoltán divatfotós szerint fontos megkülönböztetni a különböző okokból és felületeken készült meztelen képeket. Úgy véli, hogy a társkereső oldalakon és a magazinokban, művészi projektekben megjelenő aktfotók között lényeges különbségek vannak. "Egyfelől nem mindegy, hogy az ember milyen felületen és milyen okból vetkőzik le" – mondta a fotós.

A modell levetkőzését Tombor Zoltán egy személyes döntésnek tartja, és nem gondolja, hogy ez önmagában befolyásolná a modell profizmusát. "Szerintem az, hogy egy modell levetkőzik-e vagy sem, ez egy személyes döntés. Én attól nem gondolok valakit profibbnak, vagy kevésbé annak, hogy nem dobja le a textilt" – fejtette ki álláspontját.

Merő Péter divattervező azonban más nézőpontot képvisel. Szerinte a verseny kontextusában a feladatok elvégzése kiemelten fontos, és a modellnek meg kell felelnie ennek a kihívásnak. "Igen, viszont ami szerintem fontos, hogy ez egy verseny, és ez egy feladat. Úgyhogy a lányok, hogy kint a való világban, a való életben hogy viselkednek, az tény és való, hogy egy modell eldöntheti, de egy verseny alatt, ha van egy feladat, akkor számomra nagyon fontos, hogy ez a lány meg akarta-e csinálni ezt a feladatot, vagy nem" – mondta Merő Péter.

A zsűritagok elárulták, hogy a műsorban a meztelenség miatt konfliktusok is kialakultak a versenyzők között, amelyeket a vasárnapi adásban láthatnak majd a nézők. "Szerintem, ha csak a magamutogatásról szól a meztelenség, az ott számomra véget is ér" – tette hozzá Merő Péter.