Szabó Erika visszatér a színpadra egy évvel gyermekszülés után

Szabó Erika színésznő, aki tavaly októberben adott életet első gyermekének, Nolennek, idén szeptemberben tér vissza a Thália színház színpadára.

Szabó Erika a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy egy év szünet után ismét a színházban fog dolgozni, de csak korlátozott szerepvállalással, havi 4-5 előadás keretében. A színésznő hálás a teátrum családias hangulatáért és az együttműködésért, amelyet kolléganőjével, Tóth Eszterrel közösen élvezhet, aki szintén nemrég vált édesanyává. A színház külön babaszobát is felajánlott számukra, ha szükség lenne rá.

Szabó Erika hangsúlyozta, hogy férje, aki orvos, esténként otthon tud lenni Nolen mellett, és a nagymamák is segítségükre vannak, ha szükséges. A színésznő hetente kétszer csoportos női edzésekre jár, amelyek során a kisfiút az édesapja vigyázza. Szabó Erika szerint ezek az alkalmak jót tesznek neki, jobb kedvvel és több energiával tér haza, míg férje élvezi a közös időt fiukkal. A színésznő kiemelte, hogy férje mindenből maximálisan kiveszi a részét és ugyanolyan teljes értékű szülő, mint ő.

A színésznő azt is megosztotta, hogy édesanyaként aktív életet él, és bár jelenleg nem hiányzik neki a munka, élvezi a babájával töltött időt. Úgy érzi, a késői gyermekvállalás előnye, hogy nem marad le semmiről, és jól éli meg a mindennapokat. Szabó Erika és Nolen már meglátogatták a színházat, ahol a kisfiú élvezte a környezetet és a színésznő mosolygós kollégáit. A színésznő hangsúlyozta, hogy élete nem állt meg a gyermek érkezésével, és ösztönösen neveli Nolent, figyelve az igényeire.