A Wolt új szolgáltatása Magyarországon: Két rendelés, egy szállítási díj

A Wolt bevezeti a magyar piacon azt a funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre két különböző helyről rendeljenek, csupán egy szállítási díj ellenében.

A Wolt, a népszerű ételrendelő platform, egy új szolgáltatást indít el Magyarországon, amelynek keretében a felhasználók mostantól két, ugyanazon a környéken lévő étteremből vagy boltból is rendelhetnek, anélkül, hogy kétszer fizetnének szállítási díjat. Ez a lehetőség már korábban elérhető volt Helsinkiben, és most Magyarország mellett Horvátországban és Szlovákiában is elindul.

A vállalat kiterjesztette szolgáltatásait az éttermeken túlra, így a felhasználók már nem csak ételt, hanem élelmiszert, állateledeleket és elektronikai termékeket is rendelhetnek a platformon keresztül.

Hartyányi Orsolya, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felhasználók gyakran igényelték ezt a funkciót, mivel sokszor előfordul, hogy egyszerre több helyről szeretnének rendelni, például amikor egy család különböző éttermekből választana vacsorát, vagy valaki egyidejűleg szeretné megoldani az ételrendelést és a nagybevásárlást.

A dupla rendelés menete a következő:

Az első rendelést a megszokott módon adják le a felhasználók, majd 10 perc áll rendelkezésükre, hogy egy másik, ugyanabban a területen lévő helyről is válasszanak valamit. Ebben az időszakban egy időzítő is segíti őket, amely az applikáció alsó sávjában jelenik meg. A Wolt alkalmazása segít a választásban, kategóriákba rendezve listázza a környékbeli üzleteket és éttermeket.

Wolt+ előfizetők számára, ha az első rendelésüket egy Wolt+-os partnerhelyről adják le, akkor mindkét rendelésük esetén ingyenes a házhozszállítás. A dupla rendelés funkciója folyamatosan fejlődni fog, például a választható helyszínek távolságának növelésével.

A Wolt jelenleg 80 magyar városban van jelen és további terjeszkedést tervez az év folyamán. A dupla rendelési lehetőség idővel minden magyarországi városban elérhetővé válik. Azonban érdemes megjegyezni, hogy Szlovákiában, ahol a Wolt szintén elindította ezt a szolgáltatást, az inflációs ráta csökkenése tapasztalható, ami befolyásolhatja a fogyasztói magatartást és a rendelési szokásokat. Áprilisban a szlovák fogyasztói árak 0,4%-os havi növekedést mutattak, míg az éves inflációs ráta 2,4%-ra csökkent.