Bóka János, a nindzsa államtitkár lejátszási listája és a nindzsakormány

Bóka János, az uniós ügyekért és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár, a közösségi médiában osztotta meg a magyar EU elnökség alkalmából összeállított, kizárólag magyar előadók dalait tartalmazó lejátszási listáját.

Az államtitkár a Facebookon tette közzé a 25 magyar slágert felvonultató zenekollázst, amely olyan ismert előadók műveit tartalmazza, mint Azahriah, Majka, Curtis, Király Viktor, a Bikini és az Ismerős Arcok. A lejátszási listán szerepel többek között a "Keserű méz" című dal az United előadásában, az Ismerős Arcok "Nélküled" című nemzeti slágere, valamint a "Füttyös" Majka, Curtis és Király Viktor előadásában.

Bóka János a nindzsa alteregóját használva osztotta meg a lejátszási listát, amelyet kifejezetten a soros magyar EU-elnökség alkalmából állított össze. A politikus a posztban kiemelte, hogy a személyes magyar zenei lejátszási listáját az EU elnökségünk alkalmából állította össze, és a Spotify-link mellett egy figyelemfelkeltő képet is megosztott, amelynek a sztorija még tavalyra nyúlik vissza.

A "nindzsakormány" kifejezést Orbán Viktor miniszterelnök hozta be a köztudatba, amit azóta mind a kormány-, mind az ellenzéki oldal szeret emlegetni. A miniszterelnök egy korábbi beszédében úgy fogalmazott: „a mi kormányunk: nindzsakormány”, hozzátéve, hogy „a dobócsillagot jókor jó helyre kell hajítani, nincs második esély”. Ezt követően egy TikTok-videóban mesterséges intelligencia segítségével nindzsaként ábrázolták Orbán Viktort és kormányának tagjait, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, Lázár Jánost, Csák Jánost, Szalay-Bobrovniczky Kristófot, Pintér Sándort, Semjén Zsoltot és Szentkirályi Alexandrát. Bóka mesterséges intelligencia által generált nindzsa alteregója a többi kormánytagéval együtt novemberben került ki Orbán Viktor TikTokjára, miután a miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán, pártelnökké választása után mondott beszédében azt mondta: itt az idő „nindzsakormány” üzemmódra kapcsolni. Bóka most ezt a képet használta fel újra, hogy illusztrálja, remek érzékkel – ilyen, amikor a tartalom és a forma tökéletesen összhangba kerül.