Tárgyalások a Budapesti Közgyűlés jövőjéről

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere megkezdte az egyeztetéseket Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével a Budapesti Közgyűlés tervezett munkájáról. Az egyeztetések folytatódni fognak, és a Városháza tájékoztatást ad a megbeszélések befejezése után.

Karácsony Gergely a Budapesti Közgyűlésbe bejutott pártok vezetőivel kezdeményezett tárgyalásokat. Elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével találkozott, hogy megvitassák a közgyűlés tervezett munkáját. A Főpolgármesteri Hivatal jelezte, hogy a tárgyalások folytatódni fognak, és az eredményeket a megbeszélések befejezése után hozzák nyilvánosságra.

Magyar Péter a Facebookon és a "Magyarinfó" YouTube műsorban is megerősítette az "informális konzultációt" Karácsony Gergellyel, és azt is jelezte, hogy hamarosan más frakcióvezetőkkel is fel fogja venni a kapcsolatot. Továbbá tervezi, hogy a nyáron folytatja a megbeszéléseket a főpolgármesterrel.

A találkozó része volt Karácsony erőfeszítéseinek, hogy többséget építsen ki a városi tanácsban a június 9-i szoros választási eredmények után. A főpolgármester pártja hét helyet foglal el, míg a Fidesz-KDNP szövetségnek és a Tisza Pártnak egyaránt tíz-tíz helye van.

A Budapesti Közgyűlés jövőbeli munkájáról folyó tárgyalások során a felek nem tettek közzé nyilatkozatot a megbeszélések tartalmáról. Mindkét fél hasonló nyilatkozatokat adott ki, amelyek az egyeztetések folytatására utalnak. Magyar szkepticizmussal nyilatkozott az új tanács iránt, és kritizálta a városi társaságok vezetőinek juttatott bónuszokat. A Tisza Párt nem tervezi, hogy csatlakozik a városi társaságok vezetéséhez, vagy alpolgármester-jelöltet állít. Óvatosak az esetleges befolyásolási kísérletekkel szemben, és bizonyos alpolgármester-jelöltek támogatását illetően is kételkednek. Magyar Péter kifejezte aggodalmát a Tisza Párt képviselőinek megvásárlására irányuló pletykákkal kapcsolatban. Karácsony hangsúlyozta a kooperáció fontosságát a város működése és fejlődése szempontjából, és megemlítette, hogy még a Fidesz frakció is gyakran támogatja a javaslatokat.