Voksán Virág: A házimunka megosztása a kapcsolatunk alapja

Voksán Virág a Fókusz műsorban beszélt arról, hogy párjával már a kapcsolatuk kezdetén eldöntötték, hogy a háztartási teendőket közösen fogják ellátni.

Voksán Virág a Fókusz legutóbbi adásában osztotta meg a véleményét a házimunka megosztásáról. Elmondása szerint otthon a hagyományos mintát látta, de ő ezt nem szerette volna továbbvinni a saját kapcsolatába. A lemezlovas tíz évvel ezelőtt jött össze gyerekei apjával, és hamar közös életet kezdtek. A ház körüli teendőkre vonatkozó szabályokat jó előre lefektették, melyek a munkamegosztáson alapultak.

Voksán kifejtette, hogy a vidéki felfogás szerint a férfi hazaér, fölrakja a lábát az asztalra, és a felesége elé löki a sört, de ők ezt a modellt nem követik. Náluk mindenki tudja, mihez ért a legjobban, és nem avatkoznak bele egymás dolgaiba. Voksán inkább takarít, míg a férje a főzésben jeleskedik, a kertben pedig közösen dolgoznak. A gyerekek is bekapcsolódnak az apróbb feladatokba, amit Voksán játékosan ösztönöz.

A műsorban Czutor Zoltán és Czutor-Kilián Zsanett is nyilatkoztak a témában. Ők a hagyományos családmodell hívei, de a zenész kiemelte, hogy fontosnak tartják egymás erősségeinek és gyengeségeinek figyelembevételét, és úgy gondolja, hogy a családi béke jobban fenntartható, ha mindenki részt vesz a házimunkában.