Sarolta hercegnő 9. születésnapja

A mai napon ünnepli kilencedik születésnapját Sarolta hercegnő, Vilmos herceg és Katalin hercegné második gyermeke és egyetlen lánya.

Sarolta hercegnő 2015. május 2-án született, és az elmúlt kilenc év során bebizonyította, hogy ő a királyi család legvagányabb tagja. Stílusos öltözködése és talpraesettsége kiemelkedik; különösen figyelemre méltó, ahogyan a nyilvános eseményeken bátran helyre teszi fivéreit, leginkább a legfiatalabbat, a mókás Lajos herceget.

A walesi hercegi pár egy friss, eddig nem látott fotót posztolt Sarolta hercegnőről a születésnapja alkalmából. A képet édesanyja, Katalin hercegné készítette, aki jelenleg rákkal kezelik, és a betegségéről márciusban beszélt a nyilvánosság előtt. A BBC szerint a fotó közzététele egy hete Lajos herceg hasonló, hatodik születésnapjára posztolt képe után történt, amelyet egy kisebb photoshop-baki követett az anyák napja alkalmából. A Kensington-palota hangsúlyozta, hogy a Lajosról készült képet nem szerkesztették meg.

Az internetezők szerint a mostani születésnapi fotón Sarolta hercegnő egyre jobban hasonlít édesapjára, Vilmos hercegre, és sokan azt találgatják, hogy néhai nagymamája, Diana hercegnő vonásai jelennek-e majd meg rajta később.

Katalin hercegné mellett Károly király is rákbeteg, ő a hét elején tért vissza először a nyilvános szereplésekhez.