Ryan Gosling bármennyiszer hagyja magát felgyújtani, csak hogy Emily Blunttal lehessen

A kaszkadőrök a filmipar láthatatlan hősei, akik a reflektorfényben sütkérező sztárok helyett vállalják a veszélyes jeleneteket, ám a hollywoodi illúziókeltés részeként ritkán kapnak nyilvános elismerést.

Ryan Gosling által alakított Colt Seavers karaktere a A kaszkadőr című filmben összegzi Hollywood egyik nyílt titkát, miszerint a kaszkadőrök végzik a veszélyes munkát, miközben a sztárok élvezik a dicsőséget. Az Oscar-gálán például, ahol az egyre erősödő követelések ellenére még mindig nincs kaszkadőr kategória, bár a casting directorokat 2026-tól már díjazzák majd. David Leitch, aki Brad Pitt egykori dublőreként kezdte pályafutását, és rendezőként is ismert, a kaszkadőrök elismeréséért kampányol.

A John Wick sorozat Chad Stahelski rendezőjének és David Leitchnek köszönhetően új irányt adott az akciófilmeknek, a hosszú beállításokra és koreografált akciójelenetekre helyezve a hangsúlyt. Leitch rendezői karrierje is ebből a sorozatból indult, és azóta több sikeres filmet is jegyez, mint például az Atomszőke, a Deadpool 2, a Halálos iramban: Hobbs & Shaw, és a Gyilkos járat.

A kaszkadőr című film az 80-as években népszerű The Fall Guy tévésorozaton alapul, amelyben Lee Majors alakított egy kaszkadőrt, aki fejvadászként is dolgozik. A filmben Ryan Gosling és Emily Blunt mellett Aaron Taylor-Johnson is szerepel, aki egy eltűnt akciósztárt alakít. A történetben Gosling karaktere, Colt egy korábbi szerelmi érdeklődését, Jodyt (Blunt) követi, miközben egy eltűnt színész után nyomoz.

A filmkritikák szerint a A kaszkadőr nem éri el azt a színvonalat, amit a stáblista és a téma alapján vártak volna. A szatirikus elemek gyengék, a karakterek és a történet tétnélküliek, és hiába a hús-vér kaszkadőrök által végrehajtott akciójelenetek, a film mégis langyos marad. A zeneválogatás és a forgatókönyv fantáziátlan, és a film nem képes saját világot építeni, mint a John Wick sorozat.

A A kaszkadőr végül egy vicces cameóval zárul, de ez sem feledteti a közhelyparádét és a tartalom nélküli dialógusokat. A film a kaszkadőrök előtt tiszteleg, de nem ad vissza semmit azokból az áldozatokból, amiket ők minden nap vállalnak. A A kaszkadőr 6/10 pontot kapott a 24.hu értékelésében.