A Nagykörútról szóló dal és klip bemutatója

Május 17-én, az art mozik napján kerül bemutatásra egy különleges dal és klip, amely a budapesti Nagykörút hangulatát idézi fel.

A Zenéje vagy valakinek című dal a Körút nevű projekt keretében jelenik meg, amely a 70-80-90-es évek kultikus magyar filmjeinek világát idézi meg. A dalban Shawn Lee dobol, aki Amy Winehouse In My Bed című számában is közreműködött, a világhírű dzsesszgitáros Juhász Gábor szólózik, Springer Márton basszusgitározik, és Genser András játszik az összes többi hangszeren, beleértve az éneket is.

Genser András, a projekt létrehozója, a Körúthoz fűződő személyes emlékeit osztja meg: „Nagypapám a Lenin körút 52-ben lakott, pont a Royal szállóval és a Vörös Csillag mozival szemben, szóval a Körút számomra mindenképp a nyolcvanas évek neonfényes melankóliáját jelenti, Budán pedig a Bem mozit, a Moszkva téren a hamburgert csalamádé nélkül, a Gusto bárt a Frankel Leó utcában és a gimnazista éveket a Rákócziban”.

Genser eddig is sokféle területen tevékenykedett, mint a rádiózás és a reklámzene-írás, de saját zenei projektbe csak az elmúlt években kezdett bele. Az ötletek évek óta érkeznek hozzá, és ezekből szép lassan kialakult a Körút projekt. „Viszonylag hamar tudatosult bennem, hogy nekem ezt most végig kell csinálnom, úgyhogy azóta csak megyek utána és próbálom jól játszani a játékot. Nekem ez most nagyon jól esik, hogy visszaadhatok valamit abból, amit kaptam zenétől és filmtől itthon”.

A dalhoz készült klip klasszikus magyar filmjelenetekből áll össze, mint például az Eszkimó asszony fázik vagy a Dögkeselyű filmekből, ahol a közös nevező a Körút és környéke. A projekt végére egy teljes album is születik a Körútról, amelyet karácsony napján terveznek megjelentetni. Addig minden hónapban új dal és klip érkezik, különböző vendégművészek közreműködésével. A második felvételen Schoblocher Barbi fog énekelni.