Jogsiját vesztette a pénzzel megszerzett jogosítványért

Vádat emeltek egy kecskeméti férfi ellen, aki 700 ezer forintért ígért sikeres forgalmi vizsgát, de a jogosítványt végül bevonták. Egy nagykőrösi férfi többszöri sikertelen kísérlet után döntött úgy, hogy pénzzel próbálja meg elérni a jogosítvány megszerzését, és ebben egy kecskeméti férfi segített neki, aki gépjárművezető oktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerőseit hozta fel befolyásolási lehetőségként.

A nagykőrösi férfi és felesége 2020 novemberében kereste fel a kecskeméti férfit, aki azt ígérte, hogy segít nekik a jogosítvány megszerzésében. A pár elfogadta az ajánlatot, és megállapodtak, hogy a kért összeg felét előre, a másik felét pedig a sikeres vizsga után fizetik ki.

A vádlott férfi azonban nem a korábban említett szakoktatót és vizsgabiztost fizette le, hanem egy ismeretlen személyt kért fel, hogy a nagykőrösi férfi helyett vizsgázzon le hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal. Az illető sikeresen teljesítette a forgalmi vizsgát, így a nagykőrösi férfi jogosítványhoz jutott, a kecskeméti férfi pedig megkapta a maradék 700 ezer forintot.

A csalás azonban nem maradt rejtve, egy vizsgabiztosnak feltűnt, hogy a vizsgázó nem ismerős számára, annak ellenére, hogy korábban többször is megbukott. Az ügyészség értesítette a kormányhivatalt, aminek következtében a nagykőrösi férfi jogosítványát feltehetően visszavonták.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a jogosítványra vágyó férfival és feleségével szemben befolyásvásárlás és közokirat-hamisítás miatt az eljárást két évre felfüggesztette. A jogosítványt pénzért intéző kecskeméti férfit befolyással üzérkedéssel és közokirat-hamisítással vádolják, ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.