Bíró Ica: Semmim sincsen, de van fedél a fejem fölött

Bíró Ica nehéz időszakon van túl, hiszen devizahitel problémái miatt többször is kilakoltatták, de jelenleg van hol laknia Budakeszin.

A Metál Lady, Bíró Ica, az ATV A Nő háromszor című műsorának vendége lesz, ahol Köböl Anita műsorvezető kérdezte őt múltjáról és jelenlegi helyzetéről. Bíró Ica elmondta, hogy az utolsó ingatlanát eladta, és bár jelenleg nem saját tulajdonában lévő házban él, de van fedél a feje fölött Budakeszin, ahol kertje is van és a két kiskutyáját minden nap ki tudja vinni sétálni. Az a ház, ahol élek, nem az enyém, tartoztam a családnak meg barátoknak, ki lett fizetve.

A műsorban Bíró Ica arról is beszélt, hogy a bankrendszer és a faktorcégek tevékenysége miatt került nehéz helyzetbe, és hogy a túléléshez az életösztön, az isteni segítség, valamint a család és néhány jóbarát támogatása volt szükséges. Hozzátette, hogy a megoldásokat mindig magában kereste, hisz ha hisz a megoldásban és képes azt vizualizálni, akkor meg is tudja teremteni. „Senkit nem érdekelt az ember, csak az, hogy… most kimondjam? Hogy a bankrendszer és ezek a faktorcégek jól járjanak. Nulláról nem lehet túlélni, főleg a mai viszonyok között nem könnyű” – mondta a műsorban.

Bíró Ica kálváriája éveken keresztül húzódott, és ha a családja nem segít rajta, az utcára került volna devizahitel-károsultként. Egy ország ismeri, de mégis keményen meg kellett dolgoznia a pénzért: biztonsági őrként dolgozott, a jéghideg autójában éjszakázott, hogy legyen munkája. Legutóbb elárulta, hogy egy ideje már kertesházban él Budakeszin, pár éve pedig nyugdíjas lett, de nem teheti, hogy pihenjen, hiszen 110 ezer forint a nyugdíja.

Bíró Ica története és további részletek a Nő Háromszor Köböl Anitával című műsorban lesznek láthatóak, amely péntek este 20.45-től kerül adásba az ATV-n.