A cápasulitól a zsiráfpadlásig – esti sétákat kínál a fővárosi állatkert

Zárás után nézhetünk be a kulisszák mögé a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol vezetett esti sétákon vehetnek részt az érdeklődők május 16. és szeptember 26. között.

A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges programot hirdet: vezetett esti sétákat szerveznek, melyek a kert rendes nyitvatartási ideje után, 18:30-kor kezdődnek. A látogatókat kisebb csoportokban, tapasztalt szakemberek vezetik körbe, akik bepillantást engednek az állatkert rejtett világába.

Az esti séták során a látogatók egy tucat különböző helyszínt és állatházat fedezhetnek fel, melyek közül minden alkalommal három kerül fő programként bemutatásra. Az állatkert gondosan válogatja a helyszíneket, így a többször visszatérő vendégek is mindig új élményekkel gazdagodhatnak.

A program keretében többek között az állatorvosi rendelőt, a takarmánykonyhát, a háttérkertészetet, a cápasuli gondozói kezelőterét, a Mérgesházat, az orrszarvúak és az elefántok lakhelyét, a Vadállatmentő Központot és az Ausztrálházat is felkereshetik az érdeklődők.

A zsiráfpadláson a látogatók fejmagasságban ismerkedhetnek meg a zsiráfokkal, míg a Pálmaházban a lajhárok és a tatuk is közelről csodálhatók meg. Az állomáshelyeken az állatgondozók megosztják a közönséggel az állatokkal való munka titkait és érdekességeit.

A jegyek a Fővárosi Állat- és Növénykert internetes jegyvásárlási felületén érhetők el, és május 13-ig kedvezményes elővásárlási akciót is igénybe vehetnek az érdeklődők.