Don MacAdam marad a szövetségi kapitány

Bóta Márton, a magyar férfi jégkorong-válogatott sajtófőnöke csütörtök este cáfolta a sajtóban megjelent híreket, miszerint Don MacAdam szövetségi kapitányt leváltották volna a bolzanói divízió I/A-világbajnokság hátralévő részében.

A Nemzeti Sport információi szerint MacAdam helyett Kiss Dávid, a válogatott másodedzője és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője vette volna át a csapat irányítását az utolsó két meccsen. Ezt a hírt azonban a magyar szövetség hivatalos közleményben cáfolta.

A közlemény szerint a magyar férfi jégkorong-válogatottat továbbra is Don MacAdam vezeti, Szilassy Zoltánnal és Kiss Dáviddal együttműködve, az eddig megszokott feladatkörök szerint.

A szövetség hangsúlyozta, hogy az edzői stáb és a játékosok teljes mértékben azon vannak, hogy a következő két mérkőzést megnyerjék a világbajnokságon, és ez a közös céljuk. Az olaszok és a szlovének elleni találkozón is MacAdam lesz a szövetségi kapitány.

Az Index beszámolója szerint Galló Vilmos, a magyar együttes csatára a románok elleni meglepő vereség után azt mondta Don MacAdamre, hogy egy bohóc, ami után a szövetség azt a közleményt adta ki, hogy Galló nyilatkozata nem sportemberhez méltó volt. Galló később bocsánatot kért a történtekért.

A bolzanói torna első két helyezettje jut fel a 16 csapatos elitbe, és erre még mindig van esélye a MacAdam-csapatnak. Az utolsó helyezett pedig kiesik a divízió I/B-be.