A Nokia 3210 ikonikus telefonja 25 év után tér vissza

A Nokia bejelentette, hogy 2024-ben visszahozza a piacra az ikonikus 3210-es modellt, melynek modernizált változatát egy kenyai rendezvényen már bemutatták. A készülék modern kamerával érkezik, de a klasszikus "Snake" játékot is megtartják.

A Blikk korábbi értesülései szerint a Nokia tervezi az ikonikus 3210-es modell újra piacra dobását, és ezek a hírek most beigazolódtak. A mobiltelefon, mely 1999-ben jelent meg és forradalmasította a mobiltelefonok világát, külső antenna nélküli kialakításával és a rajta játszható játékokkal vált kultikussá.

A Nokiamob nevű külföldi oldal értesülései szerint a Nokia 3210 modern változata a finn HMD Global márka égisze alatt kerül majd piacra, és az első hivatalos képek is nyilvánosságra kerültek egy kenyai bemutatón. A képek alapján a telefon dizájnja a régi modelleket idézi, de a modern kamera és az HMD-logó a hátlapon modern köntösbe öltözteti a készüléket.

A telefon megjelenési dátumát és árát még nem jelentették be, de a hosszú akkumulátor-üzemidő, Bluetooth és 4G támogatás ígérete mellett a finn gyártó megerősítette, hogy a klasszikus "Snake" játék is helyet kap a készüléken.

A HMD Global a kenyai rendezvényen három további új készüléket is bemutatott, de ezekről egyelőre kevés részlet áll rendelkezésre. A Nokia 215 4G harmadik kiadása 2,8 hüvelykes képernyővel, kamera nélkül érkezik, míg a Nokia 225 4G kijelzője 2,4 hüvelykes, de már kamerával felszerelt. A Nokia 235 4G szintén 2,8 hüvelykes képernyővel rendelkezik.