GTA VI: Megjelenési dátum bejelentve

A Rockstar Games hivatalosan is bejelentette, hogy a nagy várakozás után a GTA VI 2025 őszén fog megjelenni. A fejlesztők több mint fél évvel az első trailer bemutatása után árulták el a megjelenési időpontot, amely még nem napra pontos, de a rajongók már tudhatják, hogy körülbelül mennyi időt kell még várniuk a játékra.

Tizenegy év várakozás után a Rockstar Games végre felfedte, hogy a GTA VI megjelenéséig még több mint két év van hátra. A 2023 decemberében közzétett előzetes után sokan azt hitték, hogy a játék 2025 elején fog megjelenni, különösen, mivel a játék kiadója, a Take Two óriási bevételt jósolt magának 2025 első negyedévére. Azonban a Rockstar most tisztázta, hogy a játék ősszel fog érkezni.

A Take-Two Interactive, a Rockstar anyavállalata, 2,9 milliárd dolláros pénzügyi veszteséget jelentett be a legutóbbi negyedévben. Ez a hír különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy a GTA V óta a vállalat 200 millió példányt adott el a játékból, ezzel a Minecraft után a második legkelendőbb címmé téve azt. A Red Dead Redemption 2 is sikeres volt, és a GTA Online továbbra is jelentős bevételt generál a cég számára.

A GTA VI első előzetesét a Rockstar 2023. december 5-én adta ki, miután a videó, amely Vice City-ben játszódik, kiszivárgott az internetre. A trailer rekordokat döntött a YouTube-on, az első 24 órában több mint 93 millió megtekintést ért el, és azóta is népszerűsége töretlen.

A rajongók pozitívan reagáltak a trailerre, különösen dicsérték a játék grafikáját és a franchise történetében először megjelenő női főszereplőt. A Grand Theft Auto sorozat a játékvilág egyik legelismertebb és legnépszerűbb sorozata, az előző részek gyakran a valaha készült legjobb videojátékok között szerepelnek.

A GTA VI-ban, a GTA V-hez hasonlóan, több főszereplő lesz, és a trailer Lucia nevű latin-amerikai nőt és Jason nevű férfit mutatott be. A játék a Bonnie és Clyde nevű valós bűnözőpáros történetén alapulhat, és Gregory Connors New York-i színész játszhatja Jasont, bár a szereposztást hivatalosan még nem erősítették meg.

A GTA VI 2025 őszén jelenik meg, és PS5-re valamint Xbox Series X konzolokra lesz elérhető.