Véletlenül eltávolították a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

Leszedték a Momentum zuglói polgármesterjelöltjének, Rózsa Andrásnak a legálisan elhelyezett plakátját az Örs vezér téren, a Budapesti Közművek szerint ez csupán egy szerencsétlen véletlen volt.

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje egy videót tett közzé pénteken, amelyen az látható, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai eltávolítják az egyik plakátját egy oszlopról az Örs vezér téren. A jelölt a videóhoz fűzött megjegyzésében ironikusan megjegyezte, hogy nem kell fáradozniuk, mivel a választások után ők maguk gondoskodnak a plakátok eltávolításáról, de addig szeretné, ha a plakátok kint maradnának, mivel éppen kampányidőszak van és a "vadplakátolás" legális.

A 444.hu érdeklődésére a Budapesti Közművek azt válaszolták, hogy az esetben egy alkalmi munkavállalójuk szerepelhet, aki jóhiszeműen, tévedésből távolíthatta el a plakátot és egyéb cetliket.

A Budapest Közút Zrt. korábban figyelmeztetett, hogy azokat a plakátokat el fogják távolítani, amelyek veszélyeztetik a biztonságos közlekedést, különösen azokat, amelyek a zebrákon átkelő gyalogosok, a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.