A világ legmenőbb háziállatai

Az ember társas lény, és a négylábú barátoknál nem kell jobb társaság – még akkor sem, ha nem kifejezetten házi kedvencnek születtek. Az állatok, mint veszélyes ragadozók, hüllők, kérődzők, malacok, vagy akár a szavannák óriásai, a mosómedvék, a gondoskodásért cserébe szeretettel viszonozzák az emberi figyelmet.

Nem minden állat való azonban házi kedvencnek, és bizonyos esetekben nemcsak veszélyes, hanem törvénytelen is lehet őket otthon tartani. Egy krokodil esetében például jogosan merülhet fel a kérdés, hogy meddig tart a lojalitása a gazdájával szemben. A rókák szabadságvágya is erősebb lehet a kényelemnél, és előfordulhat, hogy egy nap elszöknek a szomszéd tyúkjával. A mosómedvék vadászösztöne is bármikor felébredhet.

Aki mégis úgy dönt, hogy ilyen különleges állatokat – legyen szó mosómedvéről, rókáról, krokodilról, zsiráfokról, pumákról, szarvasmarhákról vagy malacokról – fogad be otthonába, biztos lehet benne, hogy nem fog unatkozni. Az ilyen háziállatok tartása különleges élményt és felejthetetlen pillanatokat ígér, de nagy felelősséggel is jár.