"Nagyon fontos, hogy ez egy közösség legyen" - Magyar Péter az ózdi szegregátumban járt és Putnokon is kampányolt

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter a Van Helyed! Alapítvány által működtetett iskolába és a környékbeli telepre tett látogatást Ózdon, a választási kampánya keretében. A politikust a hvg.hu stábja is elkísérte, és Putnokon tartott kampányeseményen is részt vett, ahol heves szóváltásba keveredett a helyi polgármesterrel.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke az elmúlt napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeket járta be, és pénteken Ózdra is ellátogatott, ahol a Hétes-telepen található Van Helyed! Alapítvány oktatási helyszínét is megtekintette.

Bódis Kriszta, az alapítvány vezetője beszámolt arról, hogy a környék 16 szegregátumában a gyerekek 30 százaléka abbahagyja az iskolát a nyolcadik osztály befejezése előtt. Az alapítvány jelenleg 146 gyermekkel foglalkozik szorosan, de háromszor annyi gyermek várakozik a segítségre.

A politikus a "stúdiónak" nevezett iskolából egy közeli szegregátumba is ellátogatott, ahol az alapítvány által épített közös fürdőt is megtekintette. Bódis Kriszta elmondása szerint a fürdő fenntartásához további támogatásra van szükségük, mivel a telepen áram van, de vezetékes víz nincs.

Magyar Péter a látogatás során egy helyi rajzoló családjához is ellátogatott, ahol egy Ahzahriah-képet vásárolt, amit jótékony célra kíván árverezni.

A Tisza Párt alelnöke Putnokon is megjelent, ahol egy templom mellett, a kisteherautójuk platóján állva mondott beszédet. Ezen az eseményen számon kérte Tamás Barnabás polgármestert, aki a templomból kifelé elsétált a politikus mellett. Magyar Péter a polgármester korábbi kijelentésére utalva, amelyben a választópolgárok döntéseit kritizálta, felhívta a figyelmet a felelősségre és a bátorságra. „Szégyellje magát!” – idézte Magyar Péter a polgármestert, majd hozzátette: „Remélem újraszentelik majd ezt a templomot, szégyelljék magukat. Ki való a guillotine alá polgármester úr? Mutasson rá, most legyen bátor” – jelentette ki a politikus. Tamás Barnabás nem reagált a politikus mondataira.

A putnoki eseményen Magyar Péter hevesen szembesítette Tamás Barnabást azzal, hogy „Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá!” – szegezte neki a kérdést, reflektálva a városvezető egy korábbi megnyilvánulására. A Tisza Párt alelnöke kiabálva fejezte ki nemtetszését, amikor a polgármester szó nélkül átsétált a Tisza Párt szimpatizánsai és Magyar Péter előtt, miközben Magyar arról beszélt, hogy „nagyon hamar vége lesz az önök országának, mert Magyarország a Ludas Matyik országa. És nem fogunk guillotine alá küldeni embereket, ahogy Tamás Barnabás”. Tamás Barnabás korábban egy október 23-i rendezvényen azt mondta, hogy „Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá”.