Mesterséges intelligenciával generált meztelen képek az App Store-ban

A mesterséges intelligencia segítségével készült meztelen képek generálására képes alkalmazások jelentek meg az iPhone-ok alkalmazásboltjában, az App Store-ban, és az Apple csak külső segítséggel tudta őket eltávolítani.

A 404 Media néhány nappal ezelőtt számolt be arról, hogy bizonyos cégek Instagram-hirdetésekben népszerűsítik azokat az alkalmazásokat, amelyekkel állítólag "levetkőztethető minden lány ingyen". Ezek az alkalmazások mesterséges intelligenciát használnak a hamis meztelen képek előállítására, és a hirdetések megnyitásakor a felhasználókat gyakran az App Store-ba irányították.

Az Apple kezdetben nem reagált a portál megkeresésére, de a cikk megjelenése után felvették a kapcsolatot a 404 Media-val további információkért. A lap átadta az érintett alkalmazások hirdetési hivatkozásait és App Store-linkjeit az Apple-nek, amely ezután eltávolította az összes problémás alkalmazást az alkalmazásboltból.

A fejlesztők az App Store-ban "művészetgenerátorként" hivatkoztak az alkalmazásokra, hogy átmenjenek a platform szűrőin, de a hirdetésekben kiemelték a meztelenségre vonatkozó képességeket. A 404 Media új cikkében megjegyzi, hogy az Apple által kért linkek arra utalhatnak, hogy a cég nem képes önállóan kiszűrni az ilyen problémás alkalmazásokat.

Nemrégiben Taylor Swiftről MI-vel generált hamis pornófelvételek kezdtek terjedni, amelyeket a Microsoft Designer nevű eszközével készítettek, és a cégnek intézkednie kellett, hogy a terméküket ne lehessen ilyen célra felhasználni.