Egy korszak véget ért: ikonikus készüléket kukázott az Apple

Magyarországi idő szerint kedd délután az Apple bemutatta az új iPad Prókat és iPad Aireket, emellett változásokat eszközölt a táblagép kínálatában: a 10,9 hüvelykes belépő szintű iPad ára csökkent, míg a 10,2 hüvelykes modell kikerült a forgalmazott termékek közül.

Az Apple frissítette az iPad kínálatát, új, teljesen áttervezett 11 és 13 hüvelykes iPad Prókat, valamint új méretben is elérhető iPad Aireket mutatott be. Az új készülékek érkezésével a vállalat megszüntette az előző generációk forgalmazását.

A változások között szerepel, hogy a 10,9 hüvelykes belépőszintű iPad mostantól 179 ezer forinttól kapható, míg a korábban kedvező árú 10,2 hüvelykes változat eltűnt a kínálatból. Ez a lépés önmagában talán nem tűnik jelentősnek, de figyelemre méltó, hogy ezzel egyidejűleg az utolsó Home gombbal rendelkező iPad is kikerült az Apple termékpalettájáról, ami egy korszak lezárását jelenti.

Az első iPadet 2010-ben mutatta be az Apple, és az első Home gomb nélküli készülékeket, az 11 és 12,9 hüvelykes iPad Prókat 2018 őszén leplezték le. Azóta mindig volt jelen a portfólióban legalább egy olyan készülék, amely Home gombbal rendelkezett, de ez a hagyomány most megszakadt.