Nagy Márton a használt elektromos autók piacának ösztönzését sürgeti

Uniós szintű támogatásokra van szükség az elektromos autók, beleértve a használt járművek vásárlásának ösztönzésére, hogy biztosított legyen a kereslet a magyarországi akkumulátorgyárak számára – hangsúlyozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

A nemzetgazdasági miniszter, Nagy Márton kiemelte, hogy az elektromos autózás térnyerését kell támogatni, és ezt a célt Magyarország az Európai Unió soros elnöksége alatt is elő kívánja segíteni. Nagy Márton már korábban is jelezte, hogy létfontosságú a villanyautózás támogatása, és hogy ezt az uniós szinten kell megvalósítani.

A miniszter szerint a magyar kormány javaslatait minden uniós tagállam számára bemutatják, és a támogatásokat nem csak az infrastruktúra fejlesztésére, hanem vállalati és lakossági szinten is tervezik. Az elektromos autózás támogatásának szükségességét azzal indokolta, hogy ezzel biztosítható lenne, hogy a hazai akkumulátorgyártás elegendő megrendeléshez jusson.

Nagy Márton beszédében kiemelte, hogy nem csupán az új, hanem a használt elektromos autók vásárlását is támogatni kellene. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy szükség van egy EU-szintű szabályozásra, amely meghatározza, hogy milyen állapotban van egy elektromos autó akkumulátora, mivel ez alapvetően befolyásolja a jármű további élettartamát.