Megszakította vereségsorozatát a Paks, hazai pályán győzte le a Mezőkövesdet

A Paks labdarúgócsapata hazai pályán 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 30. fordulójának első szombati mérkőzésén, ezzel megszakítva sorozatbeli vereségeit. A Diósgyőr és a Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott.

A Paks, amely a második helyért küzd, az első negyedóra végén szerezte meg a vezetést a már biztosan kieső Mezőkövesd ellen. A vendégek rövid időre összeszedték magukat, és a játék kiegyenlítettebbé vált, de a Paks továbbra is dominált és helyzeteket alakított ki, így megérdemelten ment az öltözőbe vezetéssel. A második félidőben a hazai csapat cserék után növelte előnyét, de a Mezőkövesd Szalai révén szépített. A Paks fölénye ellenére a végeredmény már nem változott, így a hazai együttes, amely a kupában is bejutott a döntőbe, végre győzelmet ünnepelhetett a bajnokságban. A Paks ezt megelőzően öt bajnoki vereséget szenvedett el sorozatban.

Szombat délután a Diósgyőr a Kecskemétet látta vendégül, de a mérkőzésen nem született gól, így mindkét csapat egy-egy pontot szerzett. A játéknapot az Újpest FC zárja, amely a Debrecen vendégeként lép pályára.

OTP Bank Liga, 30. forduló eredményei: - Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 - Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 0–0 - Debrecen – Újpest FC (19.30 kezdés).