Az új egri keleti elkerülő útvonala és a polgármester körüli botrányok

Eldőlt, hogy az új egri keleti elkerülő út milyen irányban fog haladni, a Magyarepitok.hu értesülései szerint a nyomvonal a Kőporos városrészt délről kerüli meg, az egri repülőtér mellett halad el, és a Gröber-dűlőnél csatlakozik a Felnémet felé vezető 25-ös úthoz.

A Magyarepitok.hu információi alapján a tervezők a nyugati nyomvonalat is kidolgozzák, amely egy nagy ívben, homorúan és lekerekítve fog felkapaszkodni a dombra, így kerülve el az arra tervezett lakótelepet.

Az egri fejlesztések mellett azonban a város polgármestere, Mirkóczki Ádám körül ismét botrány robbant ki. A Média1 által közzétett új hangfelvétel szerint a polgármester a Rádió 1 Eger vezetőjével és a Sztárbox Média Kft. tulajdonosával tárgyalt egy új médium létrehozásáról, amely állítólag az önkormányzat pénzéből működne, és a 2024-es választásokon támogatná Mirkóczkit.

A hangfelvételen elhangzottak szerint egy olyan álfüggetlen oldal létrehozását tervezik, amely a polgármester és más helyi közéleti szereplők érdekeit szolgálná. A felvételen döbbenetes mondatok is elhangzanak, például amikor a polgármester állítólag azt mondja: "Ha fizetek, akkor ne b*sztass!"

A beszélgetés során felmerült egy nő iránti bizalmatlanság is, amire a polgármester tárgyalópartnere, aki a lap szerint Egyed Zsolt, azt válaszolta: "Ez van, pofádat befogod, kapsz rendesen lóvét".

A Rádió 1 egri frekvenciáját birtokló cég képviselője a hangfelvétellel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a Rádió 1 nem érintett az ügyben, és cégük a jogszabályok és az üzleti korrektség szabályainak betartása mellett végzi tevékenységét, elítélve az emberi méltóságot sértő kifejezéseket és a köztiszteletben álló újságírók sértegetését.

A teljes hangfelvétel a Média1 oldalán hallgatható meg, amely további részleteket is tartalmaz az esetről.

Eger városában nem csak a polgármester körüli botrányok okoznak felfordulást, hanem tragikus balesetek is történnek. A Blikk információi szerint egy 19 éves fiú életveszélyes áramütést szenvedett, amikor a város rendező pályaudvarán felmászott egy vagon tetejére, hogy fotókat készítsen. A fiút helikopterrel szállították kórházba. Ez az eset rávilágít arra a veszélyre, amely a vasúti területeken rejtőzik, és sajnos nem egyedi esetről van szó. A Tények.hu beszámolója szerint péntek este két kisgyermeket is áramcsapás ért Nyugat-Szlovákiában, Malackán, amikor felmásztak egy tehervagonra és hozzáértek a felsővezetékhez. A 14 éves Leopold testének 50 százaléka megégett, és jelenleg válságos állapotban van, miután mentőhelikopterrel szállították a pozsonyi kórházba.