A Randstad munkaerőpiaci felmérése: a fiatalok külföldi munkavállalásra nyitottak

Magyarország egyik vezető munkaerő-közvetítője, a Randstad részletes munkaerőpiaci felmérést készített, amelyből kiderül, hogy a magyar fiatalok többsége szívesen dolgozna külföldön. A kutatás eredményeit a Várkert Bazárban tartott gálaeseményen ismertették, ahol a legnépszerűbb hazai munkáltatókat is díjazták.

A Randstad Employer Brand Research kutatásának eredményei szerint a magyar munkavállalók számára a vonzó munkabér és juttatási csomag, valamint a kellemes munkahelyi légkör a legfontosabb szempontok a munkahelyválasztásnál. A munkaadó pénzügyi stabilitása és a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítása is kiemelt jelentőséggel bír. Ezek a szempontok súlya jelentősen magasabb a magyar munkavállalók körében az európai átlaghoz képest, ami arra utal, hogy ezek a motivátorok nem maguktól értetődően adottak Magyarországon.

A felmérés szerint a munkavállalók gyakran nem kapják meg azt, amit fontosnak tartanak. A fizetés például csak a kilencedik helyen szerepel azon a listán, ahol a cég jó tulajdonságait rangsorolják, holott ez a legfontosabb szempont számukra. A munkahelyi légkör terén is van fejlődési lehetőség a munkaadóknak.

A Randstad felmérése rámutatott arra is, hogy a férfiak és nők, valamint a különböző iskolai végzettségű személyek eltérő munkahelyi igényekkel rendelkeznek. A nők számára például a munkahely kényelmes megközelíthetősége és a távmunka lehetősége sokkal fontosabb, mint a férfiaknak.

Az IT szektor továbbra is a legattraktívabb Magyarországon, de szorosan követi az üzleti szolgáltató szektor és az élettudományok, valamint az autóipari vállalatok. A munkaadóknak nem csak a saját szektorukon belül kell versenyezniük a tehetségekért, hanem más szektorokkal is.

A felmérésben részt vevő cégek többsége fizetésemelést hajtott végre 2023-ban, de a munkavállalók csak kis része érezte, hogy ez teljes mértékben kompenzálta őket az infláció hatásai miatt. A kompenzációban nem részesülő munkavállalóknál közel kétszer nagyobb a felmondás valószínűsége.

A Randstad kutatása azt is feltárta, hogy a magyar fiatalok többsége nyitott a külföldi munkavállalásra. A 18-24 éves korosztályban a válaszadók 41 százaléka nem tervez külföldön dolgozni, míg a többi korosztályban a többség nem vállalna munkát külföldön. A legnépszerűbb célpontok között Ausztria, Németország, az Egyesült Királyság, Svájc, Hollandia, az észak európai országok, Spanyolország, Írország és Olaszország szerepelnek.