Vádemelés történt a súlyos balesetet okozó drogos vezető ellen

Két évvel ezelőtt egy pszichoaktív szert fogyasztó sofőr súlyos balesetet okozott Kecskeméten, amelynek következtében a másik jármű vezetője maradandó sérüléseket szenvedett. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt az ügyben.

A balesetet okozó férfi Kecskemétről indult útnak, és a "kristály" néven ismert pszichoaktív drogot fogyasztott a vezetés előtt. A Kecskeméti Járási Ügyészség tájékoztatása szerint a férfi a balesetet megelőzően 95-100 km/óra sebességgel haladt egy olyan szakaszon, ahol elveszítette az uralmát a járműve felett és átsodródott a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik autóval.

Az ütközés következtében mindkét jármű az úttesten keresztbe állt meg, szemben egymással. A másik autó vezetője a baleset során súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vétkes sofőrt maradandó fogyatékosságot okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja. A vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést és közúti járművezetéstől való eltiltást kért a férfira. A Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni a férfi bűnösségéről.