Janicsák Veca az egyetemi élet örömeiről mesél

Janicsák Veca, aki 34 évesen kezdte meg pszichológiai tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, lelkesedéssel mesélt arról, hogy milyen újra diáknak lenni. Az énekesnő számára régi álom vált valóra azzal, hogy felvételt nyert az államilag finanszírozott szakra, és úgy érzi, hogy a tanulás problémamentesen illeszkedik a mindennapjaiba.

Janicsák Veca mindig is érdeklődött a pszichológia iránt, és örömmel tölti el, hogy ismét az iskolapadban ülhet. "Önszántamból tanulok, így van bennem lendület, ráadásul az előadások és gyakorlatok túlnyomó részét kifejezetten élvezem" – mondta az énekesnő, aki energikus természetének köszönhetően úgy érzi, elegendő energiája van mindenre és mindenkire, aki fontos számára.

A magánéletét féltve őrző Veca elárulta, hogy stabil párkapcsolatban él, ami lehetővé teszi számára, hogy harmonikus környezetben koncentrálhasson a tanulmányaira. "Nálunk van szolidaritás a családban és otthon is, így nemtől és feladatoktól függetlenül segítjük egymást az előrejutásban és minden teendőben" – tette hozzá.

Az énekesnő hangsúlyozta, hogy a diploma és a tudás szerinte mindenképpen hasznos, és szeretné is majd kamatoztatni. Bár még csak a folyamat elején jár, nem szeretne távlati tervekről beszélni, de kijelentette, hogy nem a környezete elemzésére kívánja felhasználni a megszerzett tudást. "Mivel nem öngyógyítás vagy önismereti célból fogtam bele a tanulmányaimba, így alapvetően a megfelelő szakmai kompetencia megszerzésén dolgozom" – magyarázta Janicsák Veca.