Freya Allan arra kéri a rajongókat, adjanak esélyt Liam Hemsworth-nek a Vaják új évadában

A Vaják sorozatban Cirit alakító Freya Allan szerint sajnálatos a rajongói reakciók Henry Cavill váltásával kapcsolatban, és reméli, hogy Liam Hemsworth megkapja a megérdemelt figyelmet a nézőktől.

A Vaják sorozat negyedik évadának forgatása elkezdődött, de a főszereplő, Ríviai Geralt karakterét már nem Henry Cavill, hanem az Az éhezők viadalából ismert Liam Hemsworth fogja megszemélyesíteni. A szerepváltás bejelentése után a rajongók közül sokan csalódottságukat fejezték ki, ami kapcsán Freya Allan, aki Cirit játssza, nyilatkozott a Collidernek.

Allan elmondta, hogy Hemsworth már keményen edz a szerepre, és bár sajnálja őt a rajongók támadó jellegű reakciói miatt, izgatottan várja, hogy mit hoz majd a szerepben. Hozzátette, hogy Hemsworth egy nagyon kedves srác, és reméli, hogy az emberek megadják neki azt a figyelmet, amit érdemel.

A Collider cikkében szerepel az is, hogy a negyedik évadban a készítők igyekeznek majd jobban ragaszkodni a forrásanyaghoz, mivel a harmadik évad könyvekhez képesti eltérései nem találtak pozitív visszhangra a rajongók körében. Pletykák szerint ezek az eltérések is közrejátszottak abban, hogy Cavill végül úgy döntött, nem folytatja a sorozatban.

Ugyanakkor Freya Allan színészi képességeit egy másik produkcióban, A majmok bolygója: A birodalom című filmben is megcsodálhatták a nézők, ahol Mae karakterét alakította. A film, amely a majmok és az emberi civilizációk közötti konfliktusokat és összefonódásokat mutatja be, nagy népszerűségnek örvend, és a rajongók epekedve várták az új részt, ami május 9-én debütált a hazai mozikban. A cselekmény 300 évvel a Háború után játszódik, és a majomklánok közötti viszonyokat, valamint az emberi karakterekkel való interakciókat helyezi középpontba.

A film karakterei szerethetőek és motivációik kristálytiszták, azonban Allan alakítása vegyes kritikákat kapott. Bár a színésznő gyönyörű, a kritikusok szerint nem tudott megfelelni a szerep által támasztott elvárásoknak. Az animált szereplőknek több érzelem ült ki az arcára, mint a Mae-t megformáló színésznőnek. A film pozitívumai között említik a történet és az üzenet erősségét, amelyek szerencsére felülkerekednek Allan alakításának hiányosságain.

Összességében a Vaják sorozat rajongói és a A majmok bolygója filmek kedvelői egyaránt izgatottan várhatják a következő fejezeteket, mind a sorozatban, mind a mozivásznon. Freya Allan pedig továbbra is aktív résztvevője mindkét világnak, és bár a kritikák vegyesek, a közönség végül eldönti, hogy melyik szerepben látják szívesen a jövőben.