Új keresési funkció az iPhone-on

Az iPhone felhasználók mostantól hozzáférhetnek a Google által kifejlesztett új „Képernyőkép keresése” funkcióhoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy gyorsbillentyű segítségével bármely alkalmazásból elindíthassák a keresést.

Az Android készülékeken már korábban elérhető Circle to Search, vagyis a ‘Karikázós keresés’ funkció, amely jelentős hatékonyságnövekedést hozott a keresés terén, most egy alternatív megoldással érkezik az iPhone-okra is. A Google alkalmazás telepítésével az iPhone tulajdonosok is élvezhetik a hasonló kényelmet, bár a keresési folyamat még nem olyan fejlett, mint az Android esetében. A 9to5Google portál szerint a felhasználók egy gyorsbillentyű segítségével bármikor képesek lesznek képernyőképet készíteni, és azt közvetlenül a Google keresőben kereshetővé tenni.

Az iOS felhasználók számára ez a funkció egy hasznos alternatíva lehet, hiszen így a keresés gyorsabbá és pontosabbá válik. Az Android felhasználók azonban továbbra is előnyben vannak, mivel nekik csupán be kell karikázniuk az ujjukkal vagy egy digitális ceruzával a keresett tartalmat. Az iPhone-on egyelőre csak egy kerettel, mozgatható sarkokkal lehet a keresendő tartalmat kijelölni. Jelenleg még nem ismert, hogy a Google tervezi-e a funkció bővítését a karikázásos keresésig az iOS platformon.