Európa legunalmasabb múzeumai

Nemrégiben egy amerikai tanulmány keretében összegyűjtötték a világ száz legunalmasabb turista látványosságát, több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján. Ebben a cikkben azokat az európai múzeumokat és látványosságokat mutatjuk be, amelyek felkerültek erre a kétes dicsőségű listára.

A világ tíz legunalmasabbnak tartott városát bemutató szubjektív lista után, most egy új felmérés került napvilágra, amely a turisták véleményei alapján rangsorolta a legkevésbé izgalmas turisztikai célpontokat. A kutatás során 66,7 millió Google-véleményt elemeztek, 71 ország 384 városában található 3290 látványosság adatait vizsgálva.

A felmérés kulcsszavak, mint a "fárasztó", az "élettelen" és a "kifejezetten unalmas" alapján történt, és a látványosságokat aszerint rangsorolták, hogy milyen gyakran fordultak elő ezek a kifejezések a véleményekben. A top 100-ban elsősorban amerikai helyszínek szerepelnek, de 16 európai látványosság is bekerült a listára.

Európai látványosságok a listán

Az európai listát a Shrek's Adventure London vezeti, amely a film népszerűségével ellentétben nem nyerte el a látogatók tetszését. Továbbá a The London Dungeon és az amszterdami Kínzó Múzeum is a csalódást keltő helyszínek közé tartozik. Az Írországi Nemzeti Manó Múzeum, a Brugge-i Csokoládémúzeum és a Hasábburgonya-múzeum szintén nem aratott osztatlan sikert a turisták körében.

Velence Városi Múzeuma és a Lisszabon Történeti Központ sem tartozik a látogatók kedvencei közé. Bár magyarországi múzeum nem szerepel a listán, a közeli Bécsből Mozart háza igen, ami alapján úgy tűnik, a zeneszerző otthona sem nyerte el a látogatók tetszését.

Európa legunalmasabb múzeumai
Rangsor
8
12
18
38
44
47
61
71
75
82
89
91
95
96
97
98
Forrás: Google visszajelzések adatbázisa