Állatkerti botrány: Pandának álcázott kutyák

Az internet felháborodásának középpontjában egy kínai állatkert áll, ahol pandabébik helyett valójában fekete-fehérre festett kutyákat mutattak be a látogatóknak.

Egy kínai állatkertben a gondozók pandabébiknek álcázott kutyákkal lepték meg a látogatókat, ami komoly felháborodást váltott ki az emberek körében. A Taizhou-i állatkertben a pandák helyett csaucsau fajtájú kutyákat festettek fekete-fehérre, és ezzel próbálták meg becsapni a közönséget. A látogatók azonban nem dőltek be a trükknek, és számos felvételt készítettek a megtévesztő állatokról, amelyek gyorsan elterjedtek az interneten.

A gondozók valószínűleg azt remélték, hogy a bambuszevő medvéknek álcázott kutyákkal átverhetik az állatkertbe érkezőket. Az állatkertben ugyanis nem voltak igazi pandabébik, amiket bemutathattak volna. A tervük azonban nem vált be, de a festett ebek mégis nagy érdeklődést váltottak ki a látogatók körében. A Sky News szerint az állatkert szóvivője elismerte, hogy csaucsaukat festettek át, és azzal védekezett, hogy az emberek is festik a hajukat. Hozzátette, hogy természetes festéket használtak a kutyák szőrzetére, mivel az állatkertben nincsenek pandák, ezért döntöttek úgy, hogy ezt a megoldást választják.

A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint az állatkert május 1-jén mutatta be új kiállítását a „pandákkal”, és egyes beszámolók szerint a látogatóknak 20 jüant (nagyjából 1000 forintot) kellett fizetniük az új látványosság megtekintéséért.

A csaucsau egy Észak-Kínából származó, vastag szőrzetéről ismert kutyafajta. Nem ez az első eset, hogy egy kínai állatkertet azzal vádolnak meg, hogy megtévesztette a látogatóit: tavaly egy kelet-kínai állatkertre zúdult össztűz, mondván, maláj medvéi valójában jelmezbe öltözött emberek.

: New York Post (via Twitter) : Sky News