Koltai Róbert mégis színpadra lép Ócsán

A korábbi félreértések után Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész, rendező bejelentette, hogy a helyi református közösség meghívására mégis megrendezésre kerül az önálló estje Ócsán.

A Magyar Hang Kultúrtáj című műsorban Koltai Róbert elmondta, hogy meglepődött azon, hogy a polgármester döntött a fellépéséről, hiszen korábban már meghívást kapott egy önálló estre, amely tanárparódiákat és Dés-dalokat is tartalmazott volna. Az eseményt azonban a polgármester beavatkozása miatt le kellett mondani, ami számára újdonság volt, mivel ilyen még nem történt vele. A színész hozzátette, hogy ez az eset különösen azért volt meglepő, mert pedagógusnap alkalmából került sor a felkérésre.

Koltai Róbert egy Facebook-bejegyzésben írt nyílt levélben számolt be arról, hogy az ócsai művelődési ház felkérte, majd egy telefonhívás során értesült arról, hogy a polgármester nem engedélyezi a fellépését, ami miatt úgy érezte, nemkívánatos személlyé vált a városban. Ócsa polgármestere, Bukodi Károly viszont cáfolta a színész állításait, hangsúlyozva, hogy nincs joga és eszköze kitiltani valakit a városból, és a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, de végül nem Koltai Róbertre esett a választás. A polgármester elismerte, hogy a kommunikáció nem volt a legmegfelelőbb.

A színész azonban kiemelte, hogy nem castingról volt szó, hanem egy konkrét felkérésről, és a polgármester érvelése nem állja meg a helyét. Koltai Róbert a Kultúrtáj műsorban úgy fogalmazott, hogy bár az eset bosszantotta, humorral kezelve már túl is tette magát rajta. A helyi református közösség felajánlott egy másik helyszínt az önálló est számára, amelyre a jegyek már mind elkelték. A színész elárulta, hogy a református vezető lelkész levelet írt neki, amelyben kifejezte sajnálatát az események miatt, és meghívta őt fellépni. Koltai Róbert hangsúlyozta, hogy díj nélkül vállalta a fellépést, mivel számára ez erkölcsi kérdés volt, nem anyagi.