A Neveletlen hercegnő harmadik része: Lehetséges folytatás Julie Andrews nélkül

A Disney tervei szerint elkészülhet a Neveletlen hercegnő harmadik része, Anne Hathaway főszereplésével, azonban Julie Andrews részvétele bizonytalan a projektben.

A Neveletlen hercegnő harmadik részének elkészítését a Disney már több mint egy éve fontolgatja, Anne Hathaway pedig megerősítette, hogy a stáb szeretné, ha a film megvalósulna. A színésznő a V magazin interjújában elmondta, hogy a projekt jó úton halad, de még nincs konkrétum, amit bejelenthetnének.

Hathaway egy másik, szintén nagy sikerű filmjének, Az ördög Pradát visel című filmnek a folytatását kevésbé tartja valószínűnek, és inkább arra utalt, hogy az eredeti stáb esetleg egy másik projekten dolgozhatna együtt.

A Variety információi szerint a Disney Aadrita Mukerji forgatókönyvíróval dolgozik a harmadik részen, amely az eredeti, 2001-es film és annak folytatása után érkezne, mindkettőt Garry Marshall rendezte, és Meg Cabot regénye adta hozzájuk az alapot.

Julie Andrews, aki a fiktív Genovia királynőjét alakította a filmekben, 2022 decemberében az Access Hollywood interjújában kifejtette, hogy valószínűtlen a visszatérése a franchise-ba, mivel már túl sok idő telt el az előző részek óta. Ezzel szemben Hathaway 2022 októberében az Entertainment Tonight-nak nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy ha lehetséges lenne Julie Andrewst bevonni a projektbe, az nagyon jól működhetne. Azonban a 88 éves színésznő utoljára nem sokkal azután beszélt a folytatással kapcsolatban, hogy kiderült, hogy készül a forgatókönyv, és azt mondta, hogy szerinte már túl sok év telt el a második rész óta, így nem valószínű, hogy visszatér. Az első rész 2001-ben jelent meg, a folytatás pedig 3 évvel később, 2004-ben került a mozikba, mindkét film elképesztő sikert aratott, így nem csoda, hogy a folytatás mellett döntött a Disney.