Robert Downey Jr. először a Broadway-n

Az Oscar-díjas színész, Robert Downey Jr. most először fog szerepelni a Broadway-n, ahol egy írót fog alakítani, aki megszállottan rajong a mesterséges intelligenciáért, de a valós életben nehezen boldogul. A "McNeal" című darabot csak rövid ideig, mindössze két hónapig lehet majd megtekinteni.

Robert Downey Jr., aki nemrégiben Oscar-díjat nyert az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért, színpadon utoljára 1983-ban tűnt fel, az American Passion című musicalben egy független színházban. Az Egyesült Államokban a színpadi- és filmszínészek közötti határ sokkal élesebb, mint Európában, és sok mozisztár sosem állt még színpadon. Downey Jr. azonban most új kihívás elé néz, hiszen negyven év után tér vissza a deszkákra.

A McNeal című darabot Pulitzer-díjas szerző, Ayad Akhtar írta, aki a Kitaszított és a Junk darabokat is jegyzi. A történet középpontjában egy nagy formátumú író áll, aki Nobel-díjra is esélyes lehet, ám új regényével nem halad, és egyre inkább a virtuális világ rabjává válik, miközben a valóságban a fiával való kapcsolata megromlik.

A produkció kreatív csapatában olyan nevek találhatók, mint a Tony-díjas rendező Bartlett Sher, a díszletekért Michael Yeargan és Jake Barton, a jelmezekért Jennifer Moeller, a fényekért Donald Holder, a hangért Justin Ellington & Beth Lake, a vetítésekért ismét Jake Barton felel, és Jennifer Rae Moore lesz a színpadmester. A próbák szeptember 5-én kezdődnek, a premier pedig szeptember 30-án lesz a Lincoln Center Theatre-ben.

A jelenleg futó Ványa bácsi darab jegyei igen magas áron kelnek el, ahol Steve Carell játssza a főszerepet. A jegyárak 225 és 318 dollár között mozognak, ami 82000 és 116000 forint közötti összegnek felel meg. Várható, hogy a McNeal darab jegyei is hasonlóan magas áron lesznek elérhetők, és a darabot november 24-ig lehet majd megtekinteni.

Robert Downey Jr. közben más projektekben is részt vesz, többek között Jamie Foxx All Star Weekend című vígjátékában kapott egy kisebb szerepet, és Park Chan-Wook A szimpatizáns című adaptációjában is látható lesz.