Tisza Párt honlapjának és támogatói rendszerének indulása, valamint a rendőrségi válasz a vádakra

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke bejelentette a párt honlapjának és új támogatói rendszerének elindulását a közösségi médiában, miközben reagált a rendőrség a politikus internetblokkolási vádjaira.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter szerdán délután a Facebookon osztotta meg, hogy elindult a párt honlapja és egy új támogatói rendszer. Magyar Péter bejegyzésében arra buzdította az embereket, hogy legyenek részesei a változásnak és segítsék a közös vízió megvalósítását.

A párt alelnöke kiemelte, hogy a támogatások kulcsfontosságúak a siker eléréséhez, és csak közösen, lépésről lépésre, tégláról téglára lehet visszavenni az országot. Magyar Péter szerint minden támogatás számít, és minden forint hozzájárul a cél eléréséhez. A honlapon megjelent egy videó is, amely az elmúlt hetek tüntetéseinek pillanatképeit mutatja be, és a támogatásokat különböző meghatározott vagy egyedi összegekben lehet elküldeni, amelyeket többek között hangosításra, zászlókra, kitűzőkre, szórólapra, fáklyákra és benzinre költenek majd.

A bejegyzésben arra is felhívta a figyelmet, hogy a legkisebb falvakba is el kell juttatni a változás üzenetét, és megköszönte azoknak, akik már támogatják a párt közös ügyét. Az üzenet végén Magyar Péter a haza fontosságát hangsúlyozza.

A honlap kezdőlapján egy óriási felirat fogadja a látogatókat: „Tégláról téglára vesszük vissza a hazánkat!”, majd a főoldalon kívül az EP-lista 10 jelöltjét találjuk meg, mindenkiről egy rövid bemutatkozóval. Az oldalon egy "Bemutatkozás" aloldal is helyet kapott, amely a következő szöveggel indít: „Mutassuk meg, hogy mi konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisak elsősorban magyarok vagyunk. Mutassuk meg, hogy közösen képesek vagyunk megváltoztatni hazánk jövőjét és egy szuverén, polgári, modern európai Magyarországot építeni.”

Ezzel párhuzamosan a politikus korábbi vádjaira reagálva a rendőrség cáfolta, hogy blokkolnák az internetet a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein. Magyar Péter kedden azt állította Facebook-oldalán, hogy a titkosszolgálat megpróbálja ellehetetleníteni az internet használatát, és képeket is megosztott, amelyeken szerinte civil ruhás rendőrökről és a blokkoláshoz használt eszközök (is) láthatók.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat közleményében leszögezte, hogy a rendőrség munkatársai nem blokkolták az internetet, és nincs is ilyenről tudomásuk. A közleményben hozzátették, hogy a közösségi oldalakon közzétett fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztottak is – használnak.