Török gyanúsított kiadatása Ausztriának

Több mint fél évvel egy emberölési ügy után a magyar hatóságok kiadták Ausztriának azt a török férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy másik török állampolgárt Wiener Neustadt városában.

A gyanúsítottat, egy 42 éves török férfit, aki tavaly szeptemberben a Wiener Neustadt-i bevásárlóközpont parkolójában lelőtt egy 34 éves honfitársát, a magyar hatóságok most adták ki az osztrák ügyészségnek. A férfi kedd óta van az osztrák hatóságok őrizetében.

A gyilkosság éjszakáján a gyanúsított Magyarországra menekült, és az országon keresztül próbált tovább szökni, de a Röszke határátkelőnél a hatóságok lefülelték. A határellenőrzés során a kocsijában egy éles lőszerrel megtöltött lőfegyvert és további lőszereket találtak.

A magyar hatóságok lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak ellene büntetőeljárást, mivel a férfi nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel. Ez a magyarországi eljárás hosszú késlekedést okozott az osztrák kiadatási kérelem teljesítésében, mivel a bécsi ügyészség tudta, hogy a kiadatás csak a magyar eljárás befejezése után lehetséges.