Újraindul a Gáspár család realityje a TV2-n

"A hír igaz – visszatérnek a képernyőre Gáspárék egy ízig-vérig szórakoztató realityben" – közölte a TV2, amely Gáspár Győzővel és feleségével, Gáspár Beával napi realityt tervez. A műsor 2024-ig kellett várni, hogy újrainduljon, és felmerül a kérdés, képesek-e megismételni a korábbi sikereiket.

A családi valóságshow műfaját az RTL-en berobbantó Gáspár család most a TV2-n próbálja meg lekötni a nézők figyelmét. A tévés igények és a családi realityk helyzete azonban jelentősen megváltozott az évek során.

A családi reality műfaj több mint húsz évvel ezelőtt indult Ozzy Osbourne családjának valóságshow-jával, amely négy évadot élt meg és referenciaértékűvé vált a tévés realityk történetében. Az Osbourne család show-ja új generációt ismertetett meg Ozzyval, és a gyerekei, Kelly és Jack is sztárrá váltak, bár Jack súlyos függőségekkel küzdött a hírnév miatt.

Gáspár Győző a TV2-n kezdte médiaszereplését a Big Brother VIP műsorban, majd az RTL Klubon folytatta a Győzike Show-val, amely 2005-ben indult és 102 részt élt meg. A műsor nézettsége az egekbe szökött, és Gáspár Győző showmanná vált Herman Pierre kreatív producer és Bagi Márta főszerkesztő segítségével.

Gáspár Győző a műsorról úgy nyilatkozott, hogy példát akart mutatni a cigány gyerekeknek, és bemutatni a roma kultúrát és szokásokat. A család szerint a műsor forgatókönyv alapján készült, és célja a társadalomnak görbe tükröt mutatni volt.

A Győzike Show iránti érdeklődést több tényező is befolyásolta, többek között az, hogy a magyar kereskedelmi tévében akkor még nem futott hasonló típusú műsor. A műsor bemutatott egy zilált családmodellt, és a szereplők nem tudták, mihez kezdjenek az életükkel.

A TV2 most úgy döntött, hogy ismét képernyőre viszi a Gáspár családot egy napi reality formájában. A csatorna korábban is foglalkoztatta a családot különböző műsorokban, és Gáspárék mára a TV2 arcai lettek. A csatorna programigazgatója, Fischer Gábor szerint folyamatosan monitorozzák, mit érdemes képernyőre tűzni, és a Gáspárék című műsor alapos elemzés után juthatott el a munkacímig.

A TV2 a műsor előkészületeiről jelenleg nem tud többet elmondani, és azt sem, hogy Gáspár Evelin és Gáspár Virág részt vesznek-e a show-ban.