Wizz Air járatok kitérővel Lárnakán keresztül

A Wizz Air légitársaság Abu-Dzabiból és Dubajból érkező járatai napok óta kénytelenek megállni a ciprusi Lárnaka repülőterén, hogy tankoljanak és személyzetet cseréljenek.

A Budapestről induló járatok az iraki légteret nem kerülik el, azonban a visszafelé tartó járatok esetében szükségessé vált a kitérő. Az Utazómajom által megkérdezett hétfői utasok szerint a légitársaság a nagy szembeszélre hivatkozva indokolta a ciprusi leszállást, mondván, hogy a kerozin mennyisége nem lenne elegendő a hazarepüléshez.

A Wizz Air hivatalos közleményében kiemelte, hogy a közel-keleti térségben kialakult háborús helyzet miatt bizonyos járatok eltérő útvonalon közlekednek, ami megnövekedett repülési időt eredményez. Ezen járatok közé tartoznak egyes Abu-Dzabiba és Dubajba irányuló járatok is, ahol a személyzet munkaidejének szabályozása miatt szükségessé válik a megállás Lárnakán. A légitársaság hangsúlyozta, hogy az érintett utasokat előre tájékoztatják a kitérőről és a hosszabb menetidőről, továbbá kiemelte, hogy prioritása a biztonságos működés fenntartása.