A kannibál házaspár, akik harminc embert ettek meg

Egy orosz házaspár, Dimitrij Baksejev és Natalija Baksejeva, kannibálként élt, és 18 éven át több tucat embert öltek meg és ettek meg, mire a rendőrség 2018-ban leleplezte őket. A házaspár lakásában talált kannibálbarlangban levágott testrészeket és az emberi húsételek fényképeit találták.

Az orosz házaspár, Dimitrij és Natalija Baksejev emberhúsos receptkönyvet készített, hogy változatosan készíthessék el az áldozataikból származó húsételeket. A rendőrség a krasznodari lakásukban több levágott testrészt, pácolt emberi maradványokat, bőrszeleteket és recepteket, valamint „kannibál gasztrovideókat” talált, amelyek az emberi hús elkészítésének módjait ismertették.

A pár társkereső oldalakat használt fel áldozataik megtalálására, de végül csak egy pincérnő meggyilkolásáért ítélték el őket, akinek maradványait a hűtőjükben és a fagyasztójukban találták meg. A 35 éves Jelena Vasrusevát állítólag Natalija ölte meg 2017 szeptemberében, miután megvádolta, hogy elcsábította a férjét.

A nyomozókat egy útépítő munkások által megtalált mobiltelefon vezette a házaspárhoz, amin a férfi levágott emberi kezet tartott. A telefonos fotón látható kéz valószínűleg Jelenáé volt. A házaspár otthonában találtak egy különösen megrázó fotót is, amin egy tálon megfőzött emberi fej látható mandarinágyon, a szemgödrökben olajbogyókkal, az orrához citromot erősítve.

A rendőrségi házkutatás során később Jelena fejét is megtalálták egy szemeteskonténerben a pár otthona közelében. Dimitrij bevallotta, hogy ő dobta ki a fejet, és azt mondta: „Hülyeséget csináltam.” A pár végül mindent bevallott, több mint 30 gyilkosságot ismerve be.

A szomszédaik gyakran panaszkodtak orrfacsaró bűzre, de nem mertek panaszt tenni, mert Nataliját rendkívül agresszív asszonynak ismerték. Natalija ápolónőként dolgozott, és keresetét azzal egészítette ki, hogy húsos pitéket adott el kávézóknak és a katonai akadémiának.

A helyi lapok szerint az orosz hatóságok eltussolták az ügyet, mivel csak egyetlen gyilkosságért emeltek vádat a pár ellen, és a kannibalizmus nem szerepelt a feljelentésben. Sokan úgy vélik, hogy a hadsereg számára kellemetlen lett volna, ha a Repülési Akadémia ilyen botrányba keveredik.

Natalija 11 év börtönt kapott egy zárt tárgyalás után gyilkosságra való felbujtásért, míg férjét, Dimitrijt egy másik eljárás során 13 évre ítélték el. Dimitrij azonban 2020-ban meghalt a büntetőtelepen. ARTICLE END