Geert Wilders és a bevándorlási aggodalmak a budapesti CPAC-en

A holland Szabadságpárt elnöke, Geert Wilders, a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) beszélt az illegális bevándorlás veszélyeiről és dicsérte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Geert Wilders, akit a "holland Trumpnak" is neveznek, a CPAC Hungary második napján mondott beszédet, ahol kiemelte Orbán Viktor bátorságát és az illegális bevándorlás elleni védekezés fontosságát. Wilders szerint Európa jelenleg két fenyegetéssel néz szembe: a belső fenyegetést a woke kultúra jelenti, míg a külső fenyegetés a demográfiai változásokból fakad.

A politikus aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Afrika népessége a század végére a négyszeresére nőhet, és ennek az egyharmada Európába kíván költözni. Wilders szerint ez a migráció terhet és kiadást jelent az európai jóléti társadalomnak.

Wilders beszédében kritizálta azokat az európai vezetőket, mint Emmanuel Macron és Angela Merkel, akik szerinte veszélybe sodorták a nyugati civilizációt azzal, hogy megnyitották határaikat a migránsok előtt. A holland politikus szerint a Szabadságpárt sikere abban rejlik, hogy mernek szembenézni az igazsággal, és ezért nyerték meg a holland választásokat.

A CPAC Hungary rendezvényen Wilders arról is beszélt, hogy a konzervatívoknak folytatniuk kell a missziót, és az igazság harcosainak kell lenniük. Hozzátette, hogy a konzervatívok Európa felemelkedéséért harcolnak, és egyre több választást fognak nyerni.

A holland politikus találkozott Orbán Viktorral is, ahol a magyar EU-elnökségről és a határvédelemről esett szó. Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió külső határainak megvédésével lehet a leghatékonyabban visszaszorítani az illegális migrációt.