Fogyni vágyók koktélválasztéka

Nem titok, hogy az alkoholfogyasztás erősen befolyásolja a fogyást, főként a benne található cukor miatt, de vannak olyan koktélok, amelyek beleférhetnek a diétába, ha odafigyelünk a kalóriatartalomra.

A szakértők szerint az ivás befolyásolhatja az anyagcserét és az emésztést, zavarhatja az alvást, és éhesek leszünk tőle aznap és másnap is, ami szabotálhatja a súlycsökkenést. Ennek ellenére mértékkel lehet alkoholt fogyasztani, és a bestlifeonline.com fitneszedző szakértője szerint vannak olyan koktélok, amelyeket fogyasztva nem kell lemondanunk a fogyókúráról.

Skinny Mojito

A hagyományos Mojito szirupot tartalmaz, ami édessé teszi, és emiatt magas a kalóriatartalma, körülbelül 240 kalória. Azonban, ha szirup nélkül kérjük, a "sovány" Mojito kalóriatartalma jelentősen csökken, nagyjából 100 kalóriára.

Margarita másképp

A Margarita is egy olyan koktél, amit kérhetünk cukor nélkül, így a kalóriatartalma 300 helyett csupán 120 kalória lesz.

Diétás Kuba Libre

A rumban cukor található, de ha a hozzáadott kólát diétás változatban választjuk, sokkal kevesebb kalóriát viszünk be. Egy normál rumos kólában körülbelül 240 kalória van, míg a diétás kólával készült változatban csak 100 kalória.

Egyes kutatások szerint a diétás üdítővel kevert italok fokozhatják az alkohol hatását, ami gyorsabban részegséghez vezethet. Ez különösen akkor jelenthet problémát, ha valaki alacsony kalóriatartalmú diétát követ, mivel az alkohol komolyabb reakciót válthat ki.