Matolcsy György a világgazdaság meghatározó megatrendjeiről beszélt

A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György a Dubai FinTech Summiton emelte ki a fenntarthatóság és a digitalizáció jelentőségét, valamint a pénzügyi és technológiai fejlődés iparági határokat eltörölő hatását.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) első ízben vett részt a Dubai FinTech Summiton (DFS), ahol Matolcsy György is felszólalt a nyitóeseményen. A jegybankelnök a dubai DIFC Innovation Hub vezérigazgatójának meghívására érkezett a konferenciára, ahol a "Központi bankok szerepe a digitális és fenntartható gazdaságban" című panelbeszélgetésben vett részt.

A beszélgetés során Matolcsy György a fenntarthatóság világgazdasági megatrendként való megjelenését és a pénzügyi innováció, valamint a digitális jegybankpénz fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a pénzügyek és a technológia fejlődése képes lehet eltörölni az iparági határokat, ezzel új üzleti modelleket és pénzügyi ökoszisztémákat hozva létre.

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ (DIFC) által szervezett eseményen a világ fintech iparágának legújabb innovációit mutatták be, és a résztvevők olyan témákat vitattak meg, mint a mesterséges intelligencia, a pénzügyi fenntarthatóság és a pénzmozgásokhoz kapcsolódó innovációk. A DFS célja a fintech iparág és a pénzügy jövőjét meghatározó eszközök, szabályozások és keretek közös kidolgozása.

A nap további részében Matolcsy György a kecskeméti Neumann János Egyetem új globális irodájának megnyitóján is részt vett, ahol a 21. század releváns megatrendjeiről tartott előadást a meghívott diákoknak. Az eseményen bemutatták a "Magyar jövőkép és stratégia" című angol nyelvű könyvet is.