Mészáros Lőrinc vagyonának gyarapodása és a gazdasági hírek összefoglalója

Míg ön ezt a cikket olvassa, Mészáros Lőrinc tovább növeli vagyonát, amely az elmúlt évben 330 milliárddal bővült. A gazdasági hírek között szerepel az iváncsai gyárból elküldött vendégmunkások ügye, a céges beszámolók érkezése, és a szlovákiai politikai események is.

Az iváncsai akkugyárból hatszáz kirgiz vendégmunkást küldtek el, mivel a koreai tulajdonos szerint csökkent az elektromos autók iránti kereslet. A gyárban dolgozók búcsúzóul összekenték a mosdókat, és bár a vendégmunkások szerződése határozott időre szól, valószínűleg hazamehetnek, de meg kell kapniuk a teljes időre járó fizetésüket.

Az első céges beszámolók 2023-ról már megérkeztek, és kiderült, hogy a Valton és a Hell jelentős nyereséget ért el, míg Mészáros Lőrinc szállodalánca négymilliárdos nyereséggel zárta az évet. Ezzel szemben Csetényi Csaba már csak a veszteségeket számolja.

A 100 leggazdagabb magyar listáján Mészáros Lőrinc továbbra is az első helyen áll, 990 milliárd forintos vagyonával. Tiborcz István is százmilliárdos lett, és egy titokzatos B. személy is megduplázta vagyonát. Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő évi 18 millió forint mellékkeresetet szerez ügyvédi munkájával.

Szlovákiában egy férfi megpróbálta megölni Robert Fico miniszterelnököt, ami árnyékot vet a közép-európai politikára. Emellett a szlovák kormány döntött egy Paks II. méretű atomerőmű megépítéséről, kizárva a Roszatomot a közbeszerzésből.

Az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetett be az orosz urán importjával szemben, és Joe Biden elnök büntetővámokat vetett ki a Kínából érkező elektromos autókra, akkumulátorokra, napelemekre és orvosi eszközökre.

A Budapest–Belgrád vasútvonal építése fél év után újraindult, ami jelentős hír, mivel a magyar kormány korábban tagadta a munka leállását. A magyar miniszterelnök meghívást kapott egy kínai nemzetközi befektetési kiállításra.

A Primark május végén érkezik Magyarországra, és a cég pozsonyi boltjában készült felmérés alapján a vásárlók szuperolcsó, de változatos termékekre számíthatnak.

A Szombathelyi Haladás futballklub a másodosztályú bajnokságban való indulási engedélyért folytatott küzdelmében bízik, és a tulajdonos, Homlok Zsolt támogatót keres a csapat mellé.

A Mol 1,3 milliárd eurós poliol komplexuma Tiszaújvárosban elkészült, amely a régióban egyedülálló módon a kőolajkitermeléstől a műanyag alapanyag gyártásáig terjed. A Mohu hulladékszállítási vállalattal kapcsolatban a szakma elégedetlen, mivel a válaszadók fele problémába ütközött a hulladék elszállításánál.