GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. A GEN Z Fest-en május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

A gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, és a család idősebb tagjai sem tudják érthetően átadni ezt a tudást. A fiatal felnőttek saját bevallásuk szerint is rosszul tájékozódnak pénzügyi kérdésekben, például az adózási kérdésekkel, hitelkérelmekkel és befektetésekkel kapcsolatban nem állnak biztos talajon.

A Z generáció tagjai ellentmondó üzenetekkel találkoznak, mint például a takarékoskodás és a fogyasztás ösztönzése közötti ellentét. A fogyasztói társadalomban nőttek fel, ahol a lehetőségek száma végtelen, de ezt a szabadságot egy anyagilag bizonytalan helyzetben kell megvalósítaniuk.

A mai 20-30 évesek alacsonyabb életszínvonalon élnek, mint a szüleik, ami jelentős szorongást okoz a fiatalok körében.

A GEN Z Fest-en számos szakértő tart előadást és workshopot különböző témákban. Nagy Viktor a befektetésekről és megtakarításokról, Balogh Péter, Gyarmati Fanni és László Miklós a fiatalon történő vállalkozás indításáról, Fischer András a következő 10 év bankolási változásairól, Görög Áron Konstantin és Madaras-Horogh Petra a lakhatással és lakásvásárlással kapcsolatos tudnivalókról, Molnár Orsolya és Rácz Anna a Mastercard kutatását, míg a Delfinek között programban fiatal vállalkozók pitchelhetik ötletüket. Lőrincz Emma workshopján pedig a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismeretek elsajátítására nyílik lehetőség.

A rendezvényen a pénzügyek mellett a mesterséges intelligenciáról, a környezetvédelemről és a jövő kihívásairól is szó esik. A belépő 29 éves kor alatt 95% kedvezménnyel vásárolható meg, és a szponzorok jóvoltából akár ingyenesen is részt vehetnek az érdeklődők.