Távozik Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) közgyűlésén Szabó László titkári pozíciójából való távozását követően Fülöp Pétert, a Csiky Gergely Színház igazgatóját választották meg új titkárnak. Az eseményen a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő is beszámolt az egyetem megújulásáról, és a közgyűlésen részt vett Karasszon Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium képviselője is.

Az MTT idei első közgyűlését az Uránia Filmszínházban rendezték, ahol a tagok elfogadták a társaság 2023-as beszámolómérlegét és a 2024-es költségvetést. A közgyűlésen két új tagot is felvettek a Társaság sorai közé: a Szabadkai Népszínházat és a Viharsarok Táncszínházat, ezzel a tagság létszáma 90-re nőtt.

A közgyűlésen Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke kiemelte, hogy a színházi képzés és a repertoárok átgondolása elengedhetetlen a változó európai és világszintű elvárások miatt.

Az ülésen Sin Edina, a beregszászi színház igazgatója is beszámolt a háborús körülmények között fennálló nehézségekről, és köszönetet mondott azoknak, akik művészeti eszközökkel segítik a kárpátaljai magyarság lelkierejének megőrzését.

A közgyűlés után a Magyar Teátrumi Társaság a fogadáson el nem fogyasztott ételadagokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve rászorulókhoz juttatta el.